Mr W.E. (Ina) Kuiper is eigenaar van Kuiper ADVocatuur B.V. en advocaat. Na haar studie aan de Rijksuniversiteit Groningen (1982-1987) is zij enkele jaren werkzaam geweest bij bedrijven in Frankrijk (Parijs) en was zij 4 jaar universitair docent rechtspersonenrecht, ondernemingsrecht en European corporate law.  Verder heeft zij met succes de specialistische Grotius Academie voor Vennootschaps- en Ondernemingsrecht doorlopen.

Ruim 17 jaar was zij als adviseur en advocaat verbonden aan Ernst & Young Belastingadviseurs en Holland Van Gijzen Advocaten en Notarissen te Rotterdam, sinds 2003 als partner.

In de periode 2006 – 2008 heeft zij diverse meerdaagse programma’s gevolgd aan de IMD Business School, Lausanne, Zwitserland.

Begin 2011 heeft zij Kuiper ADVocatuur opgericht, met meer ruimte voor ondernemerschap en persoonlijke betrokkenheid.

Op haar naam staan diverse publicaties in dagbladen en tijdschriften en zij is co-auteur van diverse cursussen en juridische uitgaven.

Zij is zeer ervaren in samenwerking met andere advocaten en disciplines.

Ina Kuiper heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) de volgende rechtsgebieden geregistreerd: Ondernemingsrecht; Gezondheidsrecht. Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de NOvA tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Ina Kuiper is lid van: